Dirigenten

Vibeke Bonde Persson (2024 – )

Vibeke er uddannet klassisk pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium og til dag er hun organist i Skt. Andreas kirke i Randers. Siden 2018 har hun arbejdet passioneret med kor, og står bag flere kor, bl.a. de randrusianske kor Nordisk Vokalensemble og Vocamanda.

Matthias Geiger (2023-2024)

Matthias er født i 1962 og opvokset i Svejts. Han har boet i Danmark siden
1984, og blev færdigt uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i musikledelse og musikteori i 1995. Til daglig er han organist i Sct. Johannes Kirke i Vejle. Matthias har været korleder i over 30 år, bl.a. for Herning- og Kolding Kammerkor, og nu er han er korleder for Sct. Peders Koncertkor i Randers, hvor han også bor.

Niels Viggo Jensen (2022-2023)

Niels er cand.mag. i musik og religion fra Aarhus Universitet og har dertil en musikpædagogisk diplomeksamen i musikteori fra Det jyske Musikkonservatorium samt PO-organisteksamen fra Vestervig Kirkemusikskole.

Han har siden 1987 været organist og siden 2001 gymnasielærer.

Siden ungdomsårene har han været ivrig korsanger og har således en indgående korerfaring, og allerede i studietiden begyndte han selv at dirigere kor.

I sit korarbejde lægger han vægt på et grundigt arbejde med musikkens bestanddele (fx klang, farsering, artikulation, renhed og rytmik) med henblik på at det enkelte værks syntese af tekst og musik får vedkommende udtryk, som kan bevæge tilhøreren.

Andrea Krüger Holm (Dirigent 2020-2022)

Andrea er sanger og sangpædagog med speciale i stemmerehabilitering.
Hun har desuden en kandidat i klassisk korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Andrea har siden oktober 2020 været organist i Sct. Peders kirke og stod udover rollen som dirigent for Sct. Peders Koncertkor i spidsen for kirkens drengekor.

Brian Stenger Poulsen (Dirigent 2014-2020)

BrianBrian Stenger Poulsen er uddannet Almen Musikpædagog og klassisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium i hhv. 1998 og 2004, og tog PO-eksamen ved Vestervig Kirkemusikskole i 2013 og har siden 2008 været ansat som organist ved Sct. Peders Kirke. Siden august 2015 har Brian stået i spidsen for Sct. Peders Koncertkor:

“Som sanger har jeg arbejdet meget med fortolkning af musik, tekstlig deklamation og, naturligvis, sundt stemmebrug. Meget ofte roses kor for at “synge rent”, og at synge rent er vigtigt, for synger man urent, drages publikums opmærksomhed mod det, men for mig er det at synge rent bare et middel til (og en forudsætning for), at kunne foredrage musik og tekst. Rytmisk præcision, samstemmende tekstdeklamation er vigtige parametre vi også arbejder grundigt med i indstuderingen” 

Læs mere: http://brianstengerpoulsen.dk/CV%20for%20Brian%20Stenger%20Poulsen.pdf

Karsten Blond (Dirigent 1980-2014)

Karsten BlondKarsten Blond (1944-2018) var organist og kantor ved Sct. Peders Kirke i Randers indtil 2018, og stiftede Sct Peders Koncertkor

Han blev uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium i 1973 og supplerede sin uddannelse med flere direktionskurser og modtog flere dirigentpriser.